Slaapkamer kleuren

De populairste kleuren voor slaapkamers zijn momenteel wit, grijs en bruin. Deze kleuren geven de slaapkamer een luxe, chique uitstraling. Grijs en bruin combineren is mogelijk als je lichte tinten gebruikt. Wit is met vrijwel elke kleur te combineren. Natuurlijk zijn ook kleuren als blauw, zwart, groen en geel veel voorkomend.

Wit

De kleur wit is een zeer rustgevende kleur. Vaak wordt wit gebruikt als hoofdkleur in een slaapkamer. Men heeft dan over het algemeen een witte slaapkamer met accentkleuren zoals rood, grijs of bruin.

Grijs

Grijs kan vaak een prima kleur zijn waar beide partners blij mee zijn. Zo biedt grijs een prachtige rustige neutrale achtergrond waar tegen andere kleuren heel mooi uitkomen.

Bruin

Bruin is een warme en gezellige kleur, waardoor mensen zich snel thuis voelen. Bijkomend voordeel is dat bruin goed valt te combineren.

Groen

Groen wordt geassocieerd met evenwicht en geeft kracht en energie. De kleur wordt vaak combineert met de kleur rood of wit.

Rood

Het is bewezen dat de kleur rood agressie opwekt. Het is dan ook niet altijd verstandig om de muur van je slaapkamer rood te verven. Wanneer je meer passie wilt in de slaapkamer is het verstandig om rood te combineren met groen als complementaire kleur.

Blauw

Wist je dat mensen die slapen in een blauwe slaapkamer gemiddeld bijna 8 uur slapen. Ook worden ze het meest gelukkig en positief wakker! Daarom is blauw de beste kleur voor in de slaapkamer.

Paars

Paars kan goed in de slaapkamer, maar beter met mate. Het is een koele kleur en roept bij veel mensen een mystieke associatie op. Daarnaast kan het, niet geheel onbelangrijk, seksuele behoeften temperen.

Oranje

De kleur oranje zorgt voor een geluksgevoel. Daarnaast is oranje als energieke en stimulerende verfkleur ideaal voor mensen die barsten van energie

Geel

Van geel worden we vrolijk omdat we de kleur associĆ«ren met de zon en mooi weer. Een felle variant wordt afgeraden voor de kinderkamer. Onderzoekers hebben bewezen dat baby’s in een gele kamer vaker huilen.